Общее·количество·просмотров·страницы

четверг, 10 мая 2012 г.



Social Media în mass-media

      În prezent un rol destul  de important îl are mass-media. Odată cu trecerea timpului aceasta capătă din ce în ce tot o mai mare influență asupra societății. Și pentru a nu ceda noilor „tendințe” din domeniul informațional, aceasta are nevoie și de Social Media.  

Ce este defapt Social Media?

       “ Social media reprezintă media pentru interacțiune socială, utilizînd tehnici de publicare foarte accesibile și scalabile. Social media utilizează tehnologiile web-based pentru a transforma comunicarea în dialoguri interactive”. (wikipedia)

        Deci este ceea ce noi zilnic accesăm: twitter, facebook, odnoklassniki, etc.

         Aceste surse permit comunicarea cu mii de oameni și în același timp oferă posibilitatea ca propriul mesaj să fie răspîndit oriunde și de oricine. Deasemenea social media este o metodă de-a te promova, mai ales în cazul jurnaliștilor începători. Totodată aceaste devin și primele rețele în care apar informații de ultimă oră.




       Nu este un secret faptul că majoritatea mediilor inclusiv și din Republica Moldova se folosesc de social media.  Există emisiuni TV care se folesesc de filmulețele din You Tube, sau de exemplu: emisiunea „Deșteptarea de Week-End”, prezentatorii în direct accesează pagina emisiunii de pe facebook și nu numai ca comunică cu oamenii dar și organizează o seri de concursuri. Acest lucru este observat nu numai la Jurnal TV, dar și Muz TV Moldova, defapt orice emisiune de divertisment.
       Nu trebuie să uităm că toate aste se fac numai pentru public și acesta la rîndul său îi este tot mai greu să renunțe la social media.

Комментариев нет:

Отправить комментарий